lördag 25 augusti 2018

Lördagssyssla

Att städa är verkligen inget jag tycker är speciellt kul, men efter badrumsrenoveringen har det blivit en riktigt angenäm lördagssyssla att göra fint där inne. En av anledningarna kan ju vara att det är så himla mycket mer lättstädat nu än vad det var tidigare. Jag har en svamp på skaft som jag skrubbar kakel och glasvägg med, och sen sköljer jag bara av allt med duschen och moppar bort vattnet. Golvvärmen och takfläkten gör sedan att alla ytor torkar i ett nafs. Lite WC-anka i toastolen, glasputs på spegel och hylla och sen rena handdukar på krokarna, och vips så är man klar. 


Jag har länge tänkt att jag skulle ta tag i målning av den gamla dörrkarmen och den nya tröskeln för att göra dem lite mer enhetliga. Färg inhandlades redan i februari, men sen har det inte blivit av. Ibland undrar man varför man väntar så länge med att göra saker, för när jag väl gjorde det idag, så tog det inte speciellt lång tid. Tänk så fräscht allt blir med lite ny färg!


Jag målade med en bruten vit Jotunfärg som heter Eggvit, och som jag blev rekommenderad av tjejen i den förträffliga färgaffären i grannbyn. Hon sa att den passade fint mot vitt kakel, och det gjorde den verkligen. 


Den gula väggen i hallen (som faktiskt inte är fullt så knallgul som det ser ut på bilderna) ser lite sjavig ut sedan elen drogs om. Dessutom var väggytan ganska bucklig och skruttig från början, eftersom väggarna bara består av någon slags masonit. Kanske är det dags att fixa till det där på riktigt. Är det någon som har erfarenhet av renoveringstapet? Blir det en snyggare väggyta att måla på av det, tro?


Någon badrumshylla ovanför pottskåpet har det inte blivit än. Dels har vi (= jag) inte bestämt oss (= mig) för vilken av alla mina fyra alternativ vi (= jag) gillar bäst, dels vill man ju inte chansa och borra i kaklet om man inte är säker på om man blir nöjd, och dessutom har vi inte ens kommit fram till om vi behöver ett extra skåp, haha!


Lördagskvällens underhållning på Solhäll blir att se om badrumsdörren går lika lätt att hänga tillbaka som den gick att plocka av. Någon som törs satsa pengar på att den gör det?

4 kommentarer:

 1. Jamen bra tips på färg! Jag försöker inte tänka på huset på Öland, allt som måste göras framöver i novembermörkret...
  Ditt badrum är en DRÖM!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får tänka att du har mycket som är ROLIGT framför dig! Och att det får ta den tid det tar.
   Du fortsätter väl blogga, så att man får hänga med på "resan"? :-)

   Radera
 2. Jag använde renoveringstapet på helt ojämna och sneda väggar i sommarstugan. Tapetlager som när jag rev ner dem lossnade i ojämna skikt. Tror att det heter tretex som väggarna är gjorda av. Men så bra det blev med renoveringstapeten! Lite bökig att sätta upp, men jag klarade av att göra det själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svar! Då ska jag nog prova det. :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!