lördag 8 september 2018

Två svängar av olika slag

Jodå, idag blev det både en sväng till stan (Kristianstad) och en sväng med gräsklipparen. I stan ignorerade jag sommarrean och kikade på höstkläder. Fast en rolig T-shirt kan man ju ha alla årstider. 


Efter att ha ätit sushilunch och bunkrat smågodis (jag) på Hemmakväll åkte vi hem, och sen blev det dags för lite gräsklippning. Då får man flytta trädgårdsmöbler och annat från baksidan. De brukar hamna på gruset nedanför kökstrappan; så även den här gången. 


Gräset hade verkligen växt så det knakade, och det kändes som om jag fick tömma uppsamlaren stup i kvarten. Frodigast var det runt uteplatsen, där gräset var så tjockt och fuktigt att det fullkomligt sprutade.


Som vanligt blev det ändå prydligt när allt var klart. Och jag kunde gå in och lägga mig i soffan med den där godispåsen och känna mig lite nöjd. 


Imorgon jobbar jag som röstmottagare större delen av dagen. Jag är inte partipolitiskt aktiv, men att ställa upp på valdagen känns som ett fint sätt att vara med och värna om vårt fina demokratiska system. Ni röstar väl? Det är ju inte bara en rättighet, utan också en plikt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!