lördag 13 oktober 2018

Lördagsbuketter

Idag började jag i fel ände på blomsteraffären, genom att välja ut "rufset" först. Det är ju oftast ändå det jag gillar allra mest med buketter, så varför inte? Vinrött fyrverkeri, grässtrån med ljust gröna ax, några småbladiga kvistar och eukalyptus fick bilda basen, innan jag ens hade kikat på utbudet i blomsterkylen. 


Där kompletterades buketten med en blekrosa krysantemum, några smutsrosa nejlikor, en kvist med små gulrosa bär och två vallmokapslar. Voilà, så blev det en fin lördagsbukett!


När jag rensade bort de gamla buketterna hemma såg jag att det fanns saker som gick att recycla, bara man skalade av de vissna bladen. Jag behöll både grenar med prydnadsäpplen från förrförra helgens bukett och en knippe krysantemum inhandlad på mataffären för två veckor sedan. Sen fyllde jag på med lite nya blad, i form av kvistar från rosenspirean på baksidan. Det blev en riktigt härlig färgkombination!


Nu inväntar jag mina två Malmöväninnor, som är på väg hit i bil. Först blir det lite trädgårdshäng i det ljuvliga brittsommarvädret, och senare väntar middag och kvällsaktivitet inne i Kristianstad. Dags att sätta på kaffet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!