söndag 21 oktober 2018

Nyräfsat i köksträdgården

Idag tog jag mig an köksträdgården, som hade förvandlats till ett gult hav av lönnlöv bara på en vecka. Man fick verkligen vada för att komma fram där inne, så det var bara att sätta igång och räfsa. De flätade pilstaketen (sådana där billiga ihopfällbara från lågprisvaruhuset) hade suttit uppe två år i rad och var helt murkna, så jag tog ner dem också när jag ändå var i farten. Nu känns det verkligen tomt och öppet in mot komposten. Jag vill nog fixa något annat att sätta upp som "rumsavdelare" här till nästa säsong. Kanske något mer hållbart, som ett plank eller några sådana där färdiga skärmar? Eller kanske köra på med mer kastanjestaket? 


Komposthörnan är också ett riktigt sorgebarn för tillfället. Det lilla trästaketet som höll emot själva komposthögen (läs: skräphögen) murknade nämligen sönder redan förra vintern, och hade det inte varit så förbaskat varmt i sommar, så hade vi kanske orkat fixa till det för länge sen. Nu är det ytterligare ett projekt på att-göra-listan. Jag är iallafall glad att alla svarta plastsäckar är borta nu, för här har det inte gått att ta sig in överhuvudtaget på hela året. 


Det blev rejält med löv som hamnade i containern, kan jag säga. Jag fick klättra upp i den och hoppa runt för att trycka ner grenarna och göra mer plats, haha! På själva komposthögen får dock lönnlöven ligga kvar i vinter, och på hela sluttningen på baksidan av ladan med. Förhoppningsvis blir de till fin mull där lagom till nästa säsong. 

1 kommentar:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!