måndag 22 oktober 2018

Nytt skrotstilleben

Egentligen är det ju dags att börja plocka in grejer för vinterförvaring, men när jag hade varit så duktig och städat i köksträdgården hela dagen igår, så tyckte jag att jag förtjänade en belöning. Den bestod av att få ställa iordning ett nytt litet skrotstilleben. Lite roligt måste man ju ändå få ha också, eller hur?


Jag använde mitt på skroten fyndade bordsunderrede och lade några plankor från det kasserade kompoststaketet löst ovanpå som bordsskiva. Pryttlarna är sådant som redan fanns ute, som ärggröna oljekannor, två pumpor i betong, lyktor, en murgröna, en daggsalvia och det fina gjutjärnsfatet från byns finaste lilla blomsteraffär (typ det enda på bordet som inte är begagnat).


Längst bak ställde jag det gröna balkongräcket (även det fyndat på skroten), som inte fyller någon som helst funktion mer än att det är så himla vackert. Och grönt, hihi!


Jag älskar det här att få samla ihop grejer jag redan har och sätta ihop dem på måfå i nya kombinationer; en superbra belöning att se fram emot när man gör sådant som är mindre roligt i trädgården. Och det mesta är ju grejer som redan är kasserade av någon annan, så det gör inte så himla mycket om de murknar och rostar sönder av väder och vind. "Av skrot är du kommen, av skrot ska du åter varda", liksom. 

2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt att gå och "skrota" i sin trädgård, och så mycket kul och fint av kasserade grejer! Fortsätt så! hälsningar Jejja

    SvaraRadera
  2. det blev så himla höstmysigt wow..

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!