lördag 20 oktober 2018

Storröjning och stadstur

Under fem timmar idag har vi haft storröjning i trädgården. För att göra arbetet så smidigt som möjligt, utan att behöva hyra släp och köra hundra rundor till återvinningsstationen, unnade vi oss att hyra en hel röjningscontainer. Så mycket enklare det blir då! Vi kunde klippa häckar, såga ner grenar och hasselbuskar, röja upp i rishögen bakom ladan, kratta bort löv och tömma alla svarta plastsäckar som har stått uppradade längs syrenen på uppfarten i en hel evighet. Det blev rätt fullt, får man säga.


Maken passade på att flytta ner några betongplattor och lägga under trappan utanför stugan. Nu kommer den att stå superstadigt, och när vi sedan fyller på med grus kommer de fula plattorna inte synas alls.


Vid tretiden började det regna, så då passade det bra att gå in och ställa sig i duschen. Som belöning för ett gott dagsverke åkte vi sedan in till Kristianstad och käkade sushi. Titta så fint det är i passagen från Östra Boulevarden ner mot Lilla Torg! En blänkare om att Singin' in the rain spelas på teatern i stan, kanske?


Och som värdig avslutning på en riktigt fin dag brinner nu höstens första brasa i gröna rummet. 


Om vädret tillåter imorgon ska jag städa upp nere i köksträdgården. Kratta löv, tömma krukor och gräva upp vissna plantor i pallkragarna. Bäst att passa på nu när vi har containern här. 

1 kommentar:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!