tisdag 13 november 2018

Årets adventsstake?

Haha, det här inlägget och de här bilderna kommer ungefär samma tid varje år: Planeringen av vilken sorts adventsljusstake jag ska ha den här gången. En titt i bildarkivet är alltid bra för att få igång inspirationen. Förra årets grisljusstake ligger bra till i år också. Den är både enkel och rolig, och så slipper man hålla på och greja med mossa som torkar och drösslar över hela huset. För staken flyttas ju oftast runt mellan rummen.


Fast mossa är ju trevligt också, förstås. 2016 pillade jag ner ljus i ett oasisblock i en träskål och täckte upp med grön mossa och små röda vaxade prydnadsäpplen. Det var också fint.


2015 ändrade jag mig i sista minuten och tog en ljusstake som jag hade köpt för 15 kronor på skroten här i byn. Det ligger en sanning i att det enkla ofta är det allra vackraste. 


Blockljus i separata krukor av olika slag hade jag flera år i rad. Som här, i gröna plåtkrukor med vita spetsband och emaljsiffror på ljusen. Fördelen med blockljus är ju att man kan "elda" mer eller mindre obegränsat hela vägen fram till jul. 


Högre och smalare blockljus på bricka är också fint. Här ser jag att jag hade anisstjärnor i mossan också. (Minns att jag hade köpt dem i lösvikt på Granit i Malmö.) Det luktar så gott med anis!


Röda plåtsiffror på snöre runt ljusen var ju också piffigt. Undrar vilket år det var? De ligger nog i lådan med adventspynt. Kanske man kan ha dem till något annat?


Ja, vad det blir för variant på adventsljusstaken i år vet jag inte än. Kanske blir det betonggrisen, kanske blir det blockljus, kanske blir det något helt annat. Tja, vi får väl se vad det blir. Det lär ni ju bli varse...

2 kommentarer:

 1. Hei
  Gleder meg til advent. Det er alltid koselig å pynte og tenne lys. Veldig fine adventstaker du har laget.
  Vivi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst längtar man nu! Det behövs verkligen lite ljus som piggar upp i mörkret.

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!