torsdag 22 november 2018

Några rader om dagen

Jag har skrivit mycket dagbok i mitt liv. Mest som barn och ung vuxen, men även senare i livet. De senaste åren har det dock inte blivit så mycket av den varan; kanske mest beroende på att jag bloggar istället och får utlopp för min skrivklåda här. Men förra sommaren hittade jag en variant av dagbok som kändes lite lagom: En som sträcker sig 5 år framåt och bara har plats för några enstaka rader varje dag. Innan jag släcker lampan vid läggdags plitar jag ner några anteckningar om vad som har hänt under dagen. Vardagsrealism utan några djupare krusiduller, men lite småkul ändå. 


Det är extra roligt nu när man är inne på andra varvet och dag för dag kan läsa vad som hände förra året. Den 22 november 2017 var en onsdag, och då skrev jag så här: "Det snöade i natt, men det har regnat bort under dagen. Hade bilen idag. Lämnade kakelproverna på Colorama i Osby. Vi har inte riktigt bestämt golv än, men vi kör nog på rutigt." Tänka sig. Tiden går fort och man glömmer så lätt.

1 kommentar:

  1. Ja det är jättekul och praktiskt för en glömsk att kolla bakåt i tiden! Vilket år, vilken dag gjorde vi det eller det? Nu har jag hela 15 år att skåda bakåt i. Uppskattar att du även skriver din mysiga blogg!
    Hälsningar Jejja

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!