fredag 7 december 2018

Fredagscollage

Och så står det åter "fredag" i kalendern. Makalöst så snabbt veckorna rasslar iväg nu. Visst går tiden snabbare ju äldre man blir? Fast just idag klagar jag inte. Fredagar gillar man ju. Så skönt att komma hem, ställa skorna i hallen och veta att man har en helt orörd helg framför sig. 


Tänk så glad man blir av röda äpplen! Och så är det ju världens bästa Christmas quick fix, eller hur?


Jag går och fnular på om det går att ha blommor eller granris i den där roliga griskannan, som står i vitrinskåpet i gröna rummet. Eller ska jag servera julmust ur den på julafton, kanske?


Några små kvistar av något borde jag väl också kunna ha i den ännu roligare gräddkannan med tomten som rider på den galna grisen? Kan ju bli riktigt stämningsfullt på julbordet, hihi!


För övrigt grunnar jag på om hönsen värpte mindre ägg förr i tiden, för hålen i min äggbräda är för små för de ekologiska äggen jag köper i mataffären. De "knuffar" liksom ut varandra, och man vågar inte bära hela brädan till köket när man ska använda ägg till något. Kan vara dagens i-landsproblem, det där. 


Imorgon blir det en tur till Malmö, där jag ska gå på Intiman och se teater med en kär väninna. Lars Norén-pjäs måste ju ge många vuxenpoäng! Pjäsen heter "Episod" och har fått strålande recensioner. Föredömligt nog börjar föreställningen redan klockan 18, och en timme och tio minuter borde ju till och med en kvällstrött tant som jag lyckas hålla sig vaken, hihi! Jag får återkomma med rapport.

1 kommentar:

  1. Ja Du har helt rätt, äggen var mindre förr. Då var hönsen HÖNS och inga hybrider vars enda egenskap är att äta lite och värpa mycket. Lantraserna från förr var dugliga mödrar och de små kom till världen utan vare sig värmelampor eller värpfoder.
    Bättre förr mao tycker
    Skorpan som varit hönsmamma en gång:)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!