onsdag 30 januari 2019

Bortglömda projekt

När jag tittade på "Auktionssommar" igår slog det mig att vi inte har gjort iordning vårt eget superfina sommarauktionsfynd. Minns ni den gamla sybehörsmontern vi kom hem med från den där makalösa auktionen i Småland? Den behöver spikas ihop lite grann undertill, men nog vore den en dröm att ha småplock i nere i pysselrummet? Just nu står den kvar på golvet ute på verandan, där den har fått tjänstgöra som drickabord hela vintern. (Glasverandan är världens bästa kylskåp så här års!)


Ett annat bortglömt projekt är att göra ett armband av de fina El Bosco-berlockerna från Prado-muséet i Madrid. Jag hittade dem i mitt nattduksbord häromdagen och insåg att jag inte har ägnat dem en tanke sedan jag lade dem där i november. Jag måste bara hitta en passande armbandslänk först. 


Och vid ladan dröjer sig julen kvar, med mosshjärta på väggen, "renhorn" på marken och små mini-enar i krukorna på planteringsbordet. Bortglömt, men ganska diskret ändå, nu när det mesta ändå är översnöat. "Renhornet" är ett hjorthorn som kommer från ett kronhjorthägn i Sörmland. En gång var det tänkt som material till makens scrimshaw-projekt. Vilken tur att han hann tröttna på det innan sågen kom fram, hihi!


Och så var det lillördag igen. Den firar vi med ett nytt avsnitt av "Hundra procent bonde", och sen hinner jag kanske klämma ytterligare ett halvt avsnitt av "Saknad, aldrig glömd" på SVT Play. Det är ju en vanebildande serie, det där. Inget blir bortglömt där, inte. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!