måndag 7 januari 2019

Nya träfigurer

Som ni minns har jag en liten samling träfigurer i fönstret i gröna rummet. (Kan man kalla tre stycken en samling, förresten?) Det är något naivt charmigt över dem som jag älskar. Inte Döderhultarn precis, utan mer Emil i Lönneberga. Hemmagjorda, liksom. De är köpta vid tre helt olika tillfällen och är egentligen väldigt olika, men de passar ihop ändå på något sätt. Grönt är den röda tråden, och så har de två herrarna uniform av något slag. Den ena är chaufför och den andra är skogvaktare, tror jag. Och visst är den lilla tanten Lotta från serien om "Agust och Lotta"?


Jag brukar titta efter nya trägubbar när vi är på antikmarknader. Där finns det ofta jättemånga, men det är väldigt sällan jag hittar någon som "talar" till mig. Men så hittade jag två nya små godingar på Tradera, som blev mina för en spottstyver utan ett enda motbud. Det är onekligen väldigt praktiskt att ha en smak som ingen annan har, haha! 


Den lille gubben passar ju bra in i uniformstemat. Är det en liten soldat, tro? Eller en fransk gendarm? Eller något helt annat? Nu får han iallafall hänga med de stooora grabbarna. 


Nykomlingarna är kanske tänkta som julpynt, eftersom de håller i julgransljus, men det bryr jag mig inte om. Hos mig ska de få stå framme året runt, tillsammans med sina kompisar på fönsterbrädan i gröna rummet. Hade det inte varit så förbenat mörkt ute, så kunde ni ha fått en bild på det också, men det får bli en annan dag. Nu har jag iallafall hela FEM figurer i min samling. SEX, om man räknar med hunden, hihi!

4 kommentarer:

 1. Alla dina gubbar, och gumman, är underbara!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga gubbar. . .ja ibland har man tur på Tradera! :-)

  SvaraRadera
 3. De tre øverste er bare herlige. Er det noe Svenskt dette med å spikke trefigurer ? Jeg kan ikke si jeg har sett så mange av dem i Norge.
  Hilsen Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig reflekterat över om det är typiskt svenskt, men det är det kanske!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!