fredag 1 mars 2019

Tillbakablick

Idag är det första mars, hurra! I brist på andra roliga bilder kan vi väl göra en tillbakablick  i den här bloggens historia. Vad har jag bloggat om den första mars tidigare år?

Dagens datum 2018 var en torsdag. Då bloggade jag om saker jag längtade efter, varav en var följande: "Jag längtar efter att se om hyacintvivorna jag planterade förra sommaren kommer tillbaka i år. Före Chelsea Flower Show trodde jag aldrig att jag kunde förälska mig i något så grällt, men det kunde jag visst!


Den första mars 2017 var en onsdag. Då handlade inlägget om ett fint kap jag just hade gjort på Blomsterlandet i Hässleholm: "På uteavdelningen fanns det en hörna med "begagnade" krukor, alltså sådana som de säkert har använt till skyltning. Där stod två rostiga plåtkrukor, som nästan ser ut som gjutjärnsurnor. Den ursprungliga priset hade visst varit 399 kronor styck, men jag fick båda för 99 kronor. Det kan man väl kalla ett kap! Jag fick visst lite fågelbajs på köpet, men det kan man ju stå ut med, hihi!" 


2016 inföll den första mars på en tisdag. På bloggen skrev jag om ett bokreafynd jag hade gjort och passade på att filosofera kring det där med att köpa böcker: "Förr i tiden var den årliga bokrean en av de större händelserna i min kalender under året. Det var så där så jag räknade ner dagarna, jämförde priser på olika ställen och kryssade för i katalogen vilka böcker jag skulle köpa. Så är det inte riktigt längre. Jag köper de böcker jag verkligen vill ha oavsett tidpunkt på året, och även om det är himla smidigt med internet i många andra fall, så bidrar jag gärna till den fysiska bokhandelns överlevnad och handlar till fullpris i en riktig bokaffär."


Söndagen den första mars 2015 fröjdades jag över en kvist med blommande magnolia: "Redan igår började de knoppande magnoliakvistarna slå ut i blom. Jag ställde ut kannan vid fönstret i smatten för att påskynda processen, och imorse när jag kom upp möttes jag av en ljuvlig syn. Mein Gott, säger jag. Vilken paradisblomma!"


2014 välkomnade jag mars på en lördag med följande glada tillrop: "Idag är det vår! Ja, enligt kalendern iallafall. Fyra grader ovanför nollstrecket och gråväder känns ju sådär, men jag har faktiskt varit ute i trädgården och grejat någon timme. För är det vår så är det!"


Den första mars 2013 var också en fredag. Även då väntade jag otåligt på våren: "Första mars, hurra! En månad närmare trädgårdssäsong! Medan jag väntar (om än en smula otåligt) piggar jag upp tillvaron med gula citroner i köket. Fyra för en tia är ju billig fägring!" 


Torsdagen den första mars 2012 skrev jag en kärleksförklaring till vår gamla spis (som gav upp till slut två år senare): "Spisen i vårt kök är, som jag nog berättat tidigare, en gammal Ankarsrum med tre plattor från gud-vet-när. Ugnen (förvisso utan grillfunktion) fungerar hur bra som helst, men dessvärre är plattorna ganska sönderbrända, och runt en av dem har föregående husägare bränt in en stor svart ring i den vita emaljen. Men jisses, som jag älskar den spisen!"


Min bukettfilosofi har inte ändrat sig så mycket sedan tisdagen den första mars 2011: "I mina vaser härskar den vilda, naturella stilen! Tur att blommorna är så vackra i sig, - att misslyckas fatalt går liksom inte, eftersom de liksom gör sitt jobb ändå."


Måndagen den första mars 2010 hade jag precis målat om en loppisfyndad stol (som numera står ute på glasverandan): "I somras köpte jag två billiga trästolar på en jättestor utomhusloppis i Knislinge. Jag tänkte att de skulle kunna bli hur fina som helst med lite färg. Och så var de ju så billiga!"


När mars månad tog sin början 2009, hade den här bloggen inte sett dagens ljus än. Det skulle dröja ytterligare en månad, innan det allra första inlägget såg dagens ljus. Tänk, snart är det exakt 10 år sedan!

3 kommentarer:

  1. Härlig tillbakablick och kul att göra den ett visst datum. Nu kommer jag på att jag ska kolla när jag startade bloggen... Visst var det 2010 eller möjligtvis 2011 under vintern.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  2. Och jag har varit med nästan från början! Inte klokt vad tiden går...

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!