onsdag 15 maj 2019

'Olympic fire'

Inspirerad av det ljuvliga kvällsvädret traskade jag inom byns finaste lilla blomsteraffär efter jobbet och fick med mig tre rejält stora nävor hem. Sorten heter 'Olympic fire' och är så där härligt småblommig och rufsig som jag älskar. Den blir cirka 30 centimeter hög och kan alldeles säkert bidra med blomning hela sommaren, om man klipper ner den och låter den komma igen efter första blomningen.


Efter en hel dag inomhus var det extra gott att få hoppa direkt i trädgårdsbrallorna och dra ut i trädgården. Nävorna hittade sin plats ganska omgående, i "luckan" framför sockblommorna i den nya rabattdelen mellan snäckdammen och päronträdet. Det blir nog fint här, när perennerna har växt till sig lite mer. 


Sen satt jag en bra stund på den gröna bänken inne i grusrundeln och bara gottade mig i kvällssolen. En gång i tiden hade jag rosa Angelique-tulpaner här, men i år har det ploppat upp gula tulpaner istället. Man kan ju undra hur det gick till. 


Och så har halva arbetsveckan helt plötsligt gått. Vågar man hoppas på att det fina vädret håller i sig till helgen? Och att vi vaknar till en frostfri morgon imorgon? Jag håller tummarna för det. Fingervantar i mitten av maj börjar kännas lite fånigt, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!