fredag 17 maj 2019

Sjuttonde maj-kavalkad

Varför inte fira den norska nationaldagen med en liten minneskavalkad? Jag har ju hunnit avverka hela TIO sjuttonde maj-inlägg före idag! Låt oss ta en titt.

Den sjuttonde maj 2018 var stugbygget i full gång nere i moraset. Det putsades väggar för fullt och takpappen hade kommit på plats. Det var hockey-VM på TV (som nu), jag längtade efter en runda till plantskolan (som nu) och det var full värmebölja ute (inte som nu).

DSC_3470.jpg (1245×1600)

Den sjuttonde maj 2017 hade vi besök av svärmor och Amerika-svägerskan. Den sistnämnda hade med sig fina trädgårdsredskap från Los Angeles till mig. Som av en händelse får vi samma gäster på besök imorgon. 

DSC_0782.jpg (1153×1600)

Den sjuttonde maj 2016 hade jag precis pillat ner krassefröna i slänten i köksträdgården. Det har jag inte hunnit med än i år, men det står på helgens att-göra-lista.

DSC_6378.jpg (1198×1600)

Den sjuttonde maj 2015 fotograferade jag lite nyplanerade perenner, som jag hade satt i en rundel runt snöbollsbusken. Det blev ingen jätterabatt, och mycket av det som planterades då finns inte kvar idag. Desto trevligare är det att se den välrensade rabattkanten till vänster i bild. Den är helt orensad i skrivande stund, men å andra sidan känns det inte som att perennerna har kommit lika långt i år som de hade gjort på den här bilden. Och ja, snöbollsbusken var uppstammad redan på den tiden, haha!


Den sjuttonde maj 2014 hade jag en prydlig och fin rabatt mot grannen i söder. Det har jag tyvärr inte idag...

DSC_0012.jpg (1176×1600)

Den sjuttonde maj 2013 grävde jag en liten rabatt runt Awakening-rosen på baksidan. Både rosen och rabatten är betydligt mer uppväxt idag, och den där gamla äppleträdstammen (som nog varit avsågad sedan långt före vår tid på Solhäll) blir mer och mer murken för varje år som går. 

DSC_0001.jpg (1174×1600)

Den sjuttonde maj 2012 rådde det värmebölja, och jag gladde mig över att det var fredag (som idag) och att jag skulle få pula i trädgården hela helgen. På agendan stod att ta ut trädgårdsmöblerna. I år är den arbetsuppgiften redan avklarad, för bord och bänkar har stått ute på uteplatsen hela vintern.


Den sjuttonde maj 2011 var det Kristi Himmelsfärdshelg, och jag visade fina bilder från mina föräldrars lilla paradis på en ö ute i Blekinge skärgård. I den lilla gula fågelstugan bodde det en  liten talgoxfamilj. 

DSC_0019.jpg (1067×1600)

Den sjuttonde maj 2010 tjurade jag över att det var 28 grader varmt i Kalix, men betydligt kallare i Skåne. Det var måndag kväll och jag bloggade från lägenheten i "Storstad" och längtade tillbaka till Solhäll, där vi hade varit hela Kristi Himmelsfärdshelgen. Och så hade jag visst köpt två nya zinkkrukor från Miljögården. 

DSC_0008.JPG (1600×1071)

Den sjuttonde maj 2009 var den första sjuttonde maj med bloggen, som jag precis hade startat ett par veckor tidigare. Det var söndag, och vi hade ägnat hela helgen åt att måla fönsterspröjsar ute på verandan. När bilden togs höll vi på att pilla bort maskeringstejpen runt varje liten fönsterruta. Det var visst inte så kul, om man får tro blogginlägget.


Och den sjuttonde maj 2019, då? Ja, nu spräcker jag den långa bildsviten, för idag har jag faktiskt inte tagit en endaste bild. Men jag kan meddela att det regnar ute och har gjort så mer eller mindre hela dagen, att jag mumsar smågodis och att jag tänker att filten i soffan ser mer inbjudande ut än vanligt. Så gott att det är fredagkväll!

1 kommentar:

  1. Vilken härlig bildsvit! Regn här på ön också...men skönt det också, det behövs.
    Ha en fortsatt mysig helg!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!