tisdag 18 juni 2019

Pionens Dag, minsann

När jag scrollade igenom min blogglista på Bloglovin' på bussen efter jobbet idag, upptäckte jag på flera ställen att den 18 juni är Pionens Dag. Minsann. Fast om man nu nödvändigtvis måste ha just en sådan dag, så är ju valet av datum ändå ganska logiskt, för pionerna bjuder verkligen på världens trädgårdsprakt just nu. 


Som ni vet har jag många favoriter i min trädgård, men jag undrar om detta inte är blommornas blomma ändå. Jag har flera olika sorter, men vilken av dem som är min favorit går inte att välja. Det är ju som om man hade behövt välja mellan sina barn, hihi! Namnen på mina sorter har jag dock tappat för länge sedan. 


Jag brukar vara löjligt sjåpig med att ta fram sekatören för att unna mig en bukett, men i år var jag modig och knipsade av ett litet gäng att ta med mig in. Så gott det doftar när man går förbi!


För övrigt har den 18 juni bjudit på ljuvligt sommarväder. Jag har varit ute i trädgården och grejat mest hela kvällen, efter en hel dag inomhus på jobbet. Imorgon blir det utflykt med hela kollegiet. Jag vet att vi ska besöka en riktigt vacker plats, så kameran får följa med. To be continued...

1 kommentar:

  1. Ja, jag visste inte heller att den hade en egen dag, förrän i år! Och blommornas blomma, det är så sant som det är sagt det!
    Ha det fint och njut piontiden!
    Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!