måndag 29 juli 2019

Bukett, täckbark och grävning

Puh, så varmt det har varit idag. Vi hade 26 grader redan på morgonen, och temperaturen klättrade över 30-strecket redan innan lunch. Jag har suttit inomhus framför en golvfläkt stora delar av dagen och njutit av trädgårdsbuketten jag plockade ihop igår. Den har verkligen extra allt: Dahlia, zinnia, kärleksört, ringblomma, jätteverbena och skogsaster. Jag låtsas att det är brudbuketten jag aldrig hade, hihi! Bättre sent än aldrig. 


Innan lunch ryckte vi upp oss och körde ner till en av byns två mataffärer för att köpa täckbark. Det låter kanske lite galet, men vi ville passa på och snygga till bakom planket, nu när ytan utanför gruset är urgrävd och ogräsfri. Man anar trots allt den här delen från insidan, och maken har planer på att göra en liten hemlig trädgård i den här hörnan på sikt. Jag är storsint och har gett honom fria händer att göra vad han vill med de 5 kvadratmetrarna här. Själv har jag ju trots allt 1495 kvadratmeter att leka med, hihi! Fem påsar täckbark räckte inte så långt, men vi får väl köpa mer en annan dag. Den fula gröna platskanten ska vi klippa ner lite grann och "kamouflera" med sten. 


Sen gick vi in för att svalka av oss vid fläkten igen, men efter en timme eller så blev jag rastlös och sugen på att gräva. Sagt och gjort. Jag grävde bort den resterande gräs- och ogrässvålen framför stugan, upp mot rosbågen. Här ska vi också lägga grus, men eftersom marken sluttar behöver vi terrassera lite grann med två eller tre "trappsteg". Vi har grunnat lite på hur vi ska göra det och kommit fram till att det enklaste sättet är att slå ner liggande impregnerade reglar med armeringsjärn och fylla på med grus upp till kanten på varje nivå. Det får nog bli ett nytt besök på bygghandeln redan imorgon. 


Ett bra avslut mot gräsmattan behöver vi också göra. Det blir nog en enkel rad med gatsten eller betongplattor under rosportalen, för det har vi redan tillgång till. På båda sidorna om den terrasserade grusgången blir det natursten sen, men någon sådan har vi inte fixat än. Det får nog bli en runda eller två med släp till grustaget någon dag. Trästolparna till höger fyller ingen som helst funktion, mer än att markera ungefär var kanten kommer att bli.


Åskan mullrade på avstånd medan jag grävde och det kom tre droppar regn, men sen blev det inget mer med det. Inte fick vi något åskregn igår heller. Det är inte annat än att man är lite besviken. Törs man hoppas på regn imorgon, tro? Det känns som om det behövs nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!