tisdag 30 juli 2019

Grustrappa och kantsten

Idag passade maken och jag på att slå två flugor i en smäll: Njuta av det sommarvarma duggregnet samtidigt som vi påbörjade arbetet med "grustrappan" ner till stugan. Nivåskillnaderna är svåra att fånga på bild, men det sluttar ganska mycket från rosbågen och ner. Någon form av terrassering var därför nödvändig för att gruset inte ska halka ner. Vi löste det på enklast möjliga sätt: Stoppbrädor och armeringsjärn. 


Som vanligt handlade vi materialet på byns förträffliga bygghandel. Där brukar man få låna släp gratis, men idag fick vi till och med grejerna hemkörda med lastbil, utan någon som helst väntetid. Otrolig service!


Tidigare under förmiddagen hade vi varit och hämtat upp ett gäng kantstenar, som låg ute med rubriken  "Gratis" på en lokal köp- och säljsida på Facebook. (Återvinning när den är som bäst.) Vi grävde ner dem som kant mot ormbunksrabatten på den högra sidan, och det blev riktigt bra. Jag älskar att de redan är mossiga och gamla! Det dämpar den splitternya känslan som råder i övrigt, innan träet i de impregnerade reglarna dämpar sig och blir silvergrått. 


Nu saknas bara ett snyggt avslut under rosbågen och så naturstenarna, som ska bilda en sluttande "mur" på den andra långsidan. Mer grus behövs det nog också, men det fyller vi på efter hand som vi trampar till det grus som redan finns på plats. 


Snart väntar allt det roliga: "Fiffandet" med krukor, pryttlar, möblering och plantering. Hurra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!