onsdag 31 juli 2019

Sidorabatt och eftermiddagsfika

Efter gårdagens arbete var det en ganska sliten duo, som tillbringade större delen av förmiddagen i soffan. Fast strax innan lunch stod jag vid badstugan och grävde igen. Jag tänkte att jag skulle rensa upp lite mer i bakkanten av den lilla sidorabatten, där jag redan i höstas planterade kärleksört, uddbräken, murgröna och en uppstammad perukbuske. Den nya kantstenen blev verkligen bra där.


Jag grävde om lite grann bland de befintliga plantorna och pillade ner ytterligare några kärleksörtsplantor, som jag hade i en kruka i köksträdgården. Den stora stenbumlingen är en klar favorit, som gör sig fint mot grönskan. Den lades åt sidan av grävskopan, som var här och grävde för husgrunden i december 2017. Jag hade gärna haft fler riktigt stora stenar i trädgården. Vi har faktiskt ett helt gäng, som grävdes upp när vi (läs: hantverkarna) murade en ny kökstrappa, men de ligger nervälta i moraset och är nästan stört omöjliga att flytta med handkraft. Hade vi haft en vettig plan för dem, så hade vi ju kunnat be grävmaskinisten flytta dem när han ändå var här. Det är lätt att vara efterklok.


Jag flyttade den lilla perukbusken cirka 40 centimeter åt höger, så att den får lite mer svängrum att växa, nu när planket har kommit på plats. Murgrönan får nog vara kvar på sin ursprungliga plats. Förhoppningsvis breder den ut sig över hörnet på sikt. Eller så kanske jag leder den upp på planket., fast där är jag lite sugen på att sätta en pipranka, tror jag. Buskaget i bakgrunden är en förvildad forsythia och en snöbollsbuske (utanför bild till höger). Det är svårt att se var den ena slutar och den andra börjar, så jag borde nog frisera dem lite grann till hösten.


Jag har ett helt gäng växter av olika slag som står och väntar på utplantering, men längre än så här hann jag inte idag. På eftermiddagen var vi nämligen bjudna på fika hemma hos en av mina kollegor. Han bor på en gammal släktgård med en massa spännande byggnader, bland annat en gammal vattenkvarn. En sådan här fin water feature skulle man ju vilja ha hemma i trädgården. Om man är intresserad av historia, kan man komma hit (klickbar länk) och gå på kulturvandring. 


Imorgon fortsätter jag med min lilla rabatt, om vädret tillåter. Vi får väl se vad som kommer i jorden då. Om lusten faller på, åker vi kanske också över smålandsgränsen på gårdsauktion i Barkhult framåt sen eftermiddag. Vi får väl se vad som händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!