onsdag 10 juli 2019

Container på uppfarten

Jag började dagen med frukost i en av mina nya fina skålar: Filmjölk med skivad nektarin, blåbär och allt annat än nyttig müsli. Ni vet sådan där som är som kaksmulor, och dessutom med yoghurt-pluppar och torkade jordgubbar. Mumsigt värre!


Vi har fått en container på uppfarten, som nu börjar fyllas så sakteliga med trädgårdsavfall. Jag har haft nerklippta högar av hassel och annat på flera ställen i trädgården, som bara låg och väntade. 


Den största högen ligger nere vid stugan, där vi ju klippte ner och rensade upp rejält i förra veckan. Bland annat har vi klippt ner buskaget i söder ganska rejält. Jag gillar förvisso när det är lite uppväxt och vilt, men nu var det mest rangliga stammar utan så mycket löv, som verkligen var i behov av föryngring. Stora delar av rishögen ligger kvar och får bli morgondagens projekt att flytta till containern. 


Flera av de längre stammarna har vi sparat på hög, eftersom vi tänker att de skulle kunna bli ett fint staket någonstans på sikt. Vi får väl se vad vi hittar på. 


Sent på eftermiddagen kom regnet. Jag var ute och grejade i regnrock ett tag, men när det övergick i rena skyfallet var det dags att gå in. Mycket vattningsvatten blev det iallafall i min provisoriska regntunna.


Imorgon fortsätter vi röja. Kanske passar vi på att klippa ner lite annat också, nu när vi ändå har ett bra ställe att lägga skräpet. Men det ryktas att det är 50% på alla växter nere på byns finaste lilla blomsteraffär imorgon, så först får det nog bli en liten promenad dit, hihi!

4 kommentarer:

 1. Kör hit containern sen tack :) Behöver slänga en massa grenar och buskar jag med hi hi...näe jag ska hyra mig en också för nu är hela trädgården full av "skräp", ser inte kul ut!
  Lite regn skulle sitta fint, men bara lite...
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du också har det gott på semestern, Titti! Jag läser alla dina blogginlägg, men är dålig på att kommentera eftersom jag läser på mobilen.

   Radera
 2. Läcker bild på frukost. Vart hittar du så fina blåbär. Här i Kalmar är de knappt synliga (så små) om det över huvud taget går att hitta några.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fuskade och köpte mina i mataffären, hihi! Tyvärr är de nog dessutom importerade...

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!