tisdag 9 juli 2019

Stallampa, ventillock och porslinsskålar

Maken och jag hade flera anledningar att köra till Malmö idag, och när vi ändå var där passade vi på att titta inom Byggfabriken, som är en väldans trevlig byggvårdsbutik på Östergatan mittemot Caroli City. Där hittade vi en jättefin stallampa, som ska få pryda kortväggen på stugan. Svanhalsformen gör att lampans sken kommer att lysa upp den lilla innergården, som vi håller på att fixa till just nu. Elen drogs fram redan innan stugan putsades, så vi behöver bara ringa hit elektrikern efter semestern.

Bildkälla: Byggfabriken

Anledningen till besöket var egentligen att titta på en gjutjärnsventil till det i nuläget helt öppna ventilhålet mellan bastun och rummet i stugan. Tyvärr stämde inte måtten så bra, eftersom den så kallade "stosen" som man stoppar in i ventilhålet hade antingen för stor eller för liten diameter. Tjejen som jobbade på Byggfabriken var dock hygglig och tipsade oss om Qvesarums byggvårdsbutik, som ligger bara 200 meter längre ner på Östergatan. Där fanns ventillock utan stos att skruva fast utanpå ventilhålet, och det kommer ju att funka jättebra med tanke på att det är träpanelvägg på mellanväggen i stugan. 

Bildkälla: Qvesarum

På Cervera på Triangeln hittade jag mängder av porslin av det trevliga märket Bordallo Pinheiro. Det är ju helt oemotståndligt! Sedan tidigare har jag ett kålfat hemma, och idag utökade jag samlingen med två frukostskålar. Den gröna färgen känns verkligen klassisk och tidlös. I love it! Cervera har ju dessutom en väldigt cool 2-årsgaranti på porslin och glas, som innebär att om man råkar slå sönder något så får man en ny. Man ska våga använda finporslinet även till vardags, helt enkelt. En sund tanke, tycker jag. Blodpudding smakar ju aldrig så gott som på finservisen, hihi!

Bildkälla: Cervera

På Byggfabriken köpte vi även en dörrstopp att sätta på trappavsatsen vid stugan, samt en liten burk linoljefärg i nyansen bränd umbra att blanda ut i ren linolja. Den ska vi använda till dörren in till det lilla omklädningsrummet, så att den får en lite mörkare brun färg. Vi borde ha gått på rullgardinjakt också, men det hann vi inte den här gången. "Stugsemester" är visst synonymt med arbete, hihi!


Fotnot: Dagens inlägg är inte ett reklamsamarbete med ovan nämnda företag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!