måndag 8 juli 2019

I köksträdgården

De mer permanenta inslagen i köksträdgården består av jordgubbar, krusbär och amerikanska blåbär, men i övrigt är det inte direkt någon större variation på årets odling: Tomater och dahlior! Well, några stackars sockerärter har jag också allra längst bort, men de har inte kommit så långt. 


I mitt lilla växthus är det också fullt med tomater. Här finns även ett par krukor med chili och paprika, och en djungelgurka som klättrar hejdlöst all over the place. Det ser nästan ut som ett litet terrarium där inne.


Jag fick några ringblommor av grannen tidigare i sommar, som jag sedan grävde ner i en tom markbädd. (Ja, ringblommorna alltså. Inte grannen, hihi!) Nu börjar de slå ut, som färgglada små utropstecken. 


Sorten kom jag ihåg vad den hette så sent som igår, men nu har jag helt tappat bort namnet. Det var något som lät väldigt klatschigt iallafall, hihi! Att hitta på namn på blomster- och grönsaksfröer verkar överhuvudtaget vara ett himla roligt jobb. 


Igår eftermiddag hade jag sällskap en stund av den här lille tallefjanten, men någon vettig bild ville han inte posera för. Han såg lite spinkig ut, tycker jag. Undra om han inte får någon mat?


Dagens goda nyhet är att snickaren börjar på vårt nya utebord den här veckan, hurra! Det ska verkligen bli skönt med ett nytt rejält bord, och så snart det är på plats ska jag egenhändigt ta en slägga och slå sönder det gamla bordet. (Fast för det jobbet behövs det nog inte ens en slägga...) Sen blir det ett roligt "problem" att bestämma hur vi ska ytbehandla bordet och vad vi ska sitta på. Tur att man har semester fyra veckor till! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!