onsdag 3 juli 2019

Drottning Ingrid på glasverandan

Jisses, vad det har stormat ute de två senaste dygnen! Trädgården ser ut som kriget; jag får nog kratta löv sen när det har mojnat. En fördel med det något ostadigare vädret är iallafall att man äntligen kan vistas ute på glasverandan. Där är det verkligen olidligt varmt när solen gassar, men dagar som dessa är det härligt att sitta där. Lite som att vara ute, fast inne.


Glasverandor är som gjorda för Mårbacka-pelargoner, eller hur? Jag brukar vanligtvis vara försiktig med pelargoner inomhus, eftersom maken blir lite allergisk, men nu testar vi och ser om det går bra. Han får hålla sig ifrån verandan helt enkelt, hihi!


Nu är det här inte riktigt en riktig Mårbacka-pelargon, utan en "pelargon av Mårbacka-typ". Lurigt det där. Den här sorten heter 'Drottning Ingrid' och är en dansk motsvarighet. Tydligen har den här varianten ett buskigare och jämnare växtsätt, och blommorna är något mindre och mer fyllda. Tänk vad man lär sig när man googlar.


Jag har planterat om pelargonerna i loppisfyndade Upsala Ekeby-krukor; en turkosgrön och en gul. De brukar vara himla dyra på antikmarknader och på Tradera, men på loppis kan man göra fynd. I synnerhet om de är lite kantstötta, men vänder man den fula sidan inåt syns det ju ändå inte. 


Den riktiga drottning Ingrid sitter där i fåtöljen, hihi!


Och där ute på uppfarten står trädgårdstunnan och väntar på tömning imorgon. Jag är fortfarande lyrisk över den! Den slukar verkligen hur mycket som helst, och inför tömningen var fjortonde dag ser jag till att den är proppfull. (Easy peasy i den här trädgården!) Idag var den så tung att maken fick rulla ut den, för jag orkade inte rubba den ur fläcken. 


Och nu är det snart dags för semifinal i fotbolls-VM, johooo! Somrigare än så blir det ju nästan inte. Nu håller vi tummar och tår för våra coola svenska tjejer! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!