söndag 21 juli 2019

En dag i Degeberga

När maken och jag anlände till Degeberga antik- och samlarmarknad vid 10-tiden i förmiddags, var det redan full rulle där. Precis som det är varje år. Det är helt klart inte bara vi som tycker det är kul att gå runt där och titta på alla saker. Och nog finns det mycket man skulle kunna tänka sig att ta med hem: Vattenkannor, zinkhinkar, Upsala Ekeby-krukor, Pyro-grejer i grönt, roliga engelska tobyjugs (ni vet sådana där muggar och kannor som är gubbar), tyska tomtar, gamla bryggeriträdgårdsstolar, drickabackar, vackert porslin, you name it... Fast allt är himla dyrt, tycker jag som är van vid loppispriser, hihi! 


Nästan loppispris fick jag iallafall betala för en förvaringslåda, som enligt säljarens utsago kommer från en gammal verkstad. Den där smutsturkosa färgen är helt klart i min smak; funkar finfint som komplementfärg till grönt. Ett helt kilo bigarråer investerade jag också i, men dem har vi redan ätit upp. 


Regnet kom precis när vi var klara och skulle gå tillbaka till bilen. Och sen har det fortsatt regna i omgångar under eftermiddagen, vilket bara känns skönt. Samtidigt är det märkligt varmt ute, så det blir nästan lite tropiskt i luften. Med detta avslutar jag min tredje semestervecka. Imorgon startar den fjärde.

2 kommentarer:

 1. Jag var också i Degeberga idag. Första gången på säkert sex-sju år. Men jag hittade inget av intresse. Och som du säger, det är inga loppispriser direkt. Kantstötta UpsalaEkeby-krukor utan fat för 200 spänn! Sannerligen inte billigt. Jag var dock på vippen att köpa sex gröna Ekeby-assietter för en hundring, tills jag tänkte ett varv till och kom på att jag redan har tolv gröna Ekeby-assietter i skåpet hemma.
  Din lilla låda var i alla fall himla fin.
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade varit kul att springa på dig där, Karin!
   Hoppas du har en skön sommar.

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!