lördag 20 juli 2019

Muggar, gräsklippning och snickeri

Vi började dagen med en tur till två fasta loppisar här i bygden. På den ena hittade jag två fina muggar i ärggrönt från Gabriel Keramik för 10 kronor styck. Jag har redan druckit kaffe ur den ena av dem, och det smakade bra. Det är roligt med olika kaffemuggar i köket, tycker jag. "Hmmm, vilken mugg ska jag välja idag?"


Efter lunch klippte jag gräset för första gången på två och en halv vecka. Jag behövde dock bara tömma uppsamlaren två gånger, så så himla långt var det nog inte. Ändå är skillnaden efteråt alltid så markant. Hela trädgården ser liksom prydligare ut på en gång. 


Senare på eftermiddagen blev vi sugna på att snickra lite igen. Vi mäter tillsammans, och sen sågar maken och jag skruvar, så när vi väl jobbar går det ganska snabbt. Nu är nästan alla underreglar på plats. Eftersom några av stolparna kändes lite ostadiga (jordankarna står direkt i matjord på ett par ställen) har vi även skruvat fast stöttor på ett par ställen. De försvinner ut i buskagen på baksidan av planket och kommer inte att synas sen. Medan vi ändå var igång skruvade vi fast en dörrstopp med hake på trappan utanför stugan och den fina gjutjärnsventilen in till bastun. 


Varmt och gott har det varit idag, men imorgon ska det visst bli regn. Jag hoppas nästan på det, för nu är det bra torrt i marken igen. Dessutom vore det trevlig att få lite hjälp att skölja bort dammet från allt grus, så att dess rätta färg kommer fram. Vi tar med oss regnkläderna och kör till Degeberga för ett besök på den årliga antikmarknaden. Det brukar vara en trevlig utflykt med mycket roligt att titta på. Hoppas så även i år. 

1 kommentar:

  1. Fint fynd och jag älskar också en välklippt gräsmatta :) Regn i morse - nu strålande sol igen...
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!