fredag 19 juli 2019

Fredag på Solhäll

Idag blir det inget inlägg om grus, hihi! Men vi har varit produktiva på andra sätt under dagen. Efter frukost började jag med att ytbehandla vårt nya utebord, innan solen gassade på alldeles för mycket. Nu har träet fått en skyddande hinna av något fiffigt som de rekommenderade på färghandeln och som ska hålla både för väta och smuts. Det riktigt lyser "nysnickrat" om bordet i nuläget, men med tiden kommer det att bli silvergrått, så där vackert som lärk blir. 


Efter lunch sågade vi till de översta reglarna och skruvade upp dem mellan stolparna med hjälp av vinkeljärn. I början var vi duktiga och använde vattenpass, men när den första regeln var uppsatt, så övergick vi faktiskt till att använda den och ögonen som mått för var nästa regel skulle sitta. Kanske inte så vetenskapligt, men det blev faktiskt jättebra. Det blev åtta reglar idag. Vi slutade för dagen, medan det fortfarande gick bra, så underreglarna får vi ta en annan dag. 


Sommarens första dahlia blommar nu. Den heter 'Wizard of Oz' och är uppdragen från en av knölarna jag köpte från Zetas tidigare i år. Än så länge har det varit ganska dålig fjutt i flera av de andra knölarna, men just den här sorten verkar växtkraftig. Jag har tre stycken, och alla tar sig lika fint. 


Jag flyttade upp alla tre till uteplatsen, så att de får blomma på första parkett. Korgarna köpte jag på Granngården tidigare i sommar. Jag älskar mörkbruna korgar, och de här är riktigt rejäla. 


En del andra växter har också fått komma upp på uteplatsen i väntan på riktig utplantering, som till exempel det stora buxbomklotet och den lilla japanska rönnen. Till höger om jätteverbenan står även hortensian Annabelle i en zinkhink. 


Ikväll har det verkligen varit en sådan där kväll då man aldrig vill sluta pyssla. Ljuvligt! Men imorgon är det ju en annan dag, och får man tro väderleksprognosen, så ska den bli lika fin. Det tackar vi för!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!