torsdag 18 juli 2019

Grus förstås!

Och vad ska Fröken Gröns blogginlägg handla om idag, då? GRUS förstås, haha! Kanske inte så innovativt, men det är ju det vår tillvaro kretsar kring just nu. Nu är hela södersidan grusad; även de kvadratmeter i hörnet som kommer att hamna utanför planket. Kanske blir det en liten hemlig trädgård där sen, och om vi inte vill ha gruset kan vi ju alltid ta bort det. Kanske blir det rentav en liten port i planket ut hit i framtiden. Dessutom känns ytan lättare att jobba med som helhet, när allt är grusat. 


På bilden här nedanför står jag "utanför" planket, i ovan nämnda hemliga hörna. Runt själva huset ska vi ha öppet, så att det blir ett öppet flöde runt det, och där trallen ligger ska vi ha uteduschen. Södersidan på huset är ju egentligen som gjord för ett spaljerat träd, men det blir nog inte det ändå. Dels sticker taknocken ut så att regnet inte når in där, dels är marken ganska hårt packad med dräneringsgrus. Men man kan ju alltid plantera något i en upphöjd bädd, om man vill. 


Ivrigast har vi varit att se hur det blir med grus på framsidan av stugan, så det kunde vi inte låta bli att lägga idag. I ärlighetens namn har vi bara lagt en liten bit ut ifrån huset, men tillräckligt mycket för att det ska se färdigt ut i väl valda vinklar. Och jag har självklart ställt tillbaka bänken och fixat lite, hihi!


På norrsidan av stugan är det fortfarande helt orensat ut i det vi kallar moraset. I år är det mer uppväxt än vanligt efter grävningen förra året, men det gör vi inget åt nu. Men eftersom vi ville lägga grus även på vänstersidan av trappan, så rensade jag upp och grävde ur där lite grann. Även om det fortfarande är lite provisoriskt, så blev det en jättemysig liten hörna.


Tralltrappan gör sig bättre nu, när betongplattorna under försvinner i gruset. Jag planterade om en lavendel som jag redan hade i en murhink, som jag ställde i den gamla stävan. Maken har döpt huset till "Glada Hjulet" (en nördig rollspelsreferens från 80-talets Drakar och Demoner-äventyr, där värdshuset alltid hette just så), så självklart måste vi ha ett gammalt hjul på framsidan. 


Jag älskar när man börjar kunna ana slutresultatet. Allt ser dock mer färdigt ut på bild än vad det egentligen är, så jag kan nog tyvärr inte utesluta att det blir fler inlägg om grus framöver, hihi! Fast imorgon tänker jag nog börja med att ytbehandla vårt nya bord på förmiddagen, innan det blir för varmt. Enligt SMHI ska det bli 25 grader varmt, puh!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!