måndag 22 juli 2019

Reglar och rosportal

Efter att ha ägnat morgonen åt att ordna upp ett kapat Netflix-konto (någon jeppe i Brasilien hade lyckats ändra både mailadressen och lösenordet...), körde vi en ny runda till vår lokala bygghandel. Där handlade vi bland annat reglarna som fattades för att kunna slutföra ramen till planket. Väl hemma gick det riktigt snabbt att få dem på plats. Vi är ju rutinerade byggare numera, hihi!


Vi har verkligen världens bästa byggbutik här hemma i byn. De är både hjälpsamma och trevliga, och dessutom kan de kapa upp materialet till en, om man vill. Nu har vi beställt färdigsågade 170 centimeter långa plankbrädor, som vi ska hämta på onsdag. Låna släp gratis får man också göra, vilket är helt suveränt. Och om man är som vi, som inte handlar allt på en gång, så är det ju himla praktiskt att det är nära också. 


Idag köpte vi också nya 95x95-stolpar att bygga portalen av. Dem slog vi ner med hjälp av jordankare, precis som plankstolparna. Så mysigt det blev med en liten "dörröppning" ner till stugan! Nu återstår det att se hur stabilt den står när höststormarna kommer, men det ska nog gå bra. 


Tanken är ju att den befintliga Rosenholm-rosen ska klä in den vänstra halvan av portalen på sikt. Jag försökte börja ordna upp grenarna idag, men de är superlånga och ligger inflätade bland syrenstammarna, så det var inte det lättaste utan att förstöra dem- Jag ska nog låta rosen blomma över först och sedan klippa ner den rejält till hösten och låta den börja om från början. Då kommer det  säkert bli lättare att leda den dit den ska på ett snyggare sätt. 


Vid den andra stolpen satte jag korgen med min nya Bonica Climbing-ros. Jag funderar på att plantera den där, men kanske skuggar päronträdet i bakgrunden lite väl mycket här. Det hade ändå varit trevligt att komplettera Rosenholm med en roskompis som remonterar. 


På insidan av portalen har vi en del markarbete kvar att göra. Den sönderkörda grässvålen ska bort och ersättas med naturgrus fram till portalen. Här sluttar marken ganska mycket (mer än vad som syns på bilden), så eventuellt kommer vi behöva terrassera gången lite grann. Sen ska det till en massa natursten på sidorna också, och någon form av kant precis under portalen ut mot gräset på andra sidan. 


Hej och hå, vad vi grejar på semestern. Det har nästan gått oförskämt bra hittills, särskilt med tanke på att ingen av oss var speciellt byggkunnig från början. Och tänk, vi håller sams också. Tur ändå att man kan googla saker, hihi! Och att vi har en bra bygghandel, som sagt. 

1 kommentar:

  1. Det kommer att bli jättefint och kul att ni "jobbar" ihop också :) Ja semester får jag ta i november ha ha, tycker man sliter varje dag med något som måste göras. Solstolen känns långt borta :)
    Sommarkram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!