måndag 1 juli 2019

Hej juli!

Nu behöver jag inte ens gå ner till köksträdgården för att plocka jordgubbar, för sedan midsommar har jag nämligen världens "jordsgubbsland" alldeles utanför köksdörren. Våra vänner från Åkarp hade med sig denna jätteampel, som kommer från handelsträdgården på Tygelsjöanstalten. (Mer om det projektet kan ni till exempel läsa HÄR.) Är det inte läckert, så säg?


I lördags formklippte jag de "två" lönnarna på baksidan. Varje krona har egentligen 4-5 stammar, men på det här sättet bildar de en synvilla av att det är ett enda träd. Det blir svårare och svårare att klippa dem för varje år som går, eftersom de sticker i väg på höjden, men jag har en sådan där periskopsekatör som jag använder. Vi får väl se hur länge till det går. Blir de helt out of control framöver, så tar vi nog ner dem helt och låter andra träd ta över utrymmet. 


På uppfarten växer det helt plötsligt upp både en självsådd stockros och ett helt litet gäng med fingerborgsblommor. Vad det blir för färg på stockrosen vet jag inte än, men de sistnämnda är både gula och rosa samtidigt. Jag  har inte hjärta att ta bort dem, utan låter dem hållas. Om inte annat drar de blicken från ogräset, hihi!


Blommar gör det också på mitt nya mobiltelefonskal, som för övrigt är mitt allra första någonsin. Jag har alltid förvarat mina mobiltelefoner i små knäppbara läderfodral, men det tycks vara stört omöjligt att hitta snygga sådana nuförtiden. Inte så trendigt, gissar jag, men jag letar vidare. Så länge kan det ju ändå vara trevligt med lite uppiggande solrosor. 


För övrigt hade jag ärende till stan i förmiddags och pasade på att svänga inom två plantskolor på vägen hem. Kanske är det bara en tillfällig svacka, men jag tyckte det mesta såg ganska torrt och ledsamt ut. Fast det var kanske bra, för nu köpte jag ju inget som måste planteras, hihi! Två superbilliga mårbackapelargoner (29,90 kronor styck) kunde jag iallafall inte motstå. De förvandlade glasverandan till en riktig sommarveranda i ett nafs, men det får jag visa en annan dag. 

2 kommentarer:

 1. Vilken jordgubbsampel! Wow! Får du ha den ifred för fåglarna? Ser så härligt ut i din trädgård och mobilskalet var attans snyggt :)
  Ha en finfin sommarvecka...
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge håller fåglarna sig borta!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!