söndag 11 augusti 2019

Franskt monterskåp i badrummet

Vi var på en loppis i närheten av Fjälkinge idag, och eftersom vi ändå var i krokarna så ville jag passa på att besöka Rolfssons Diversehandel. Jag följer deras Instagram-flöde ibland och vet att de brukar komma hem med jättefina gamla saker efter sina sommarresor till Frankrike. Idag hann vi knappt innanför dörren, förrän vi fick syn på ett underbart fint gammalt monterskåp, från någon brocante-marknad i just Frankrike. Alldeles lagom stort för vårt badrum! 


Vi chansade lite med måtten, men när vi kom hem visade det sig att det verkligen passar som en smäck ovanpå det gamla pottskåpet. Min dröm har ju alltid varit att hitta ett gammalt medicinskåp att ställa i det här hörnet mellan duschväggen och ytterväggen, men den här kombinationen känns inte som ett sämre alternativ. 


Skåpet har två glashyllor, glas på tre av sidorna och spegelglas i bakstycket, vilket ger ett fint djup och bra ljus inuti, trots att det saknar belysning. Att fotografera den här vinkeln i vårt pyttelilla badrum är inte lätt. På bilden här nedanför sitter jag nästan i handfatet, hihi!


När man har glasdörr på skåpet, vill man ju försöka hålla det förhållandevis snyggt där inne. Jag ställde ändå flera av mina vardagsprodukter på marmorbrickan, så att man lätt kan nå dem. Medicinlådan i plåt har stått inne i pottskåpet tidigare, men jag tycker det är fint att det får synas nu. Tillsammans med de gamla medicinflaskorna skapar det lite av den där medicinskåpkänslan jag vill ha. 


Alla fula måste-ha-grejer, som grälla hårsprayflaskor, solcremer, tvättlappar, hårborstar och gummisnoddar, förvaras som tidigare utom synhåll inne i pottskåpet. Där blev det till och med plats för hårtorken nu. 


Jag har ju släpat hem otaliga varianter av väggbadrumsskåp det senaste året, men aldrig känt mig riktigt nöjd med något av dem. Nu får vi ta ett par veckor och "känna in" den här varianten. Voilá! Une très belle vitrine de toilette!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!