måndag 12 augusti 2019

Varning för trypofobi

De stora idrottsplatsloppisarna brukar ploppa upp så här i augusti. Igår var vi på en sådan i Kiaby utanför Kristianstad, och jag måste säga att jag nog nästan aldrig har sett så mycket människor hänga på repet sekunderna innan startskottet gick. Jag tog det dock ganska piano och strosade runt i lugn och ro och tittade på de bord som den värsta horden redan hade sprungit förbi. Jag spenderade ett par guldtior för fyra porslinsföremål: En turkosgrön lotusfrökapsel, en liten kopp med ängsblommor på från danska Bloomingville och två roliga småfat från Gustavsberg.


Hur reagerar ni när ni ser närbilden på lotusblomman här nedan? Tydligen finns det något som heter trypofobi, som kan översättas med "hålfobi" på svenska. Det innebär att man känner ett irrationellt men instinktivt obehag för ytor med oregelbundna mönster av hål, som till exempel vaxkakor och frökapslarna från lotusblomman, och googlar man bilder på just det sökordet kan man faktiskt hitta ganska läskiga bilder. Hoppas jag inte ställer till det för någon med mina bilder idag, men förhoppningsvis är rubriken på det här blogginlägget varning nog.


De små faten verkar vara minnestallrikar i miniformat eller härröra från något slags biljubileum. På det vänstra står det "1907" och på det högra "Gustav V:s jaktvagn 1908". Jag tänker iallafall använda dem att lägga använda tepåsar på. 


Nu skyndar jag mig att trycka på publiceraknappen, för nu har den nya säsongen av "Det sitter i väggarna" börjat på SVT1. Bästa TV-programidén på hela 2000-talet! Fast jag kommer nog att sakna Christopher O'Regan som programledare.

3 kommentarer:

 1. Ja, visst saknar man Christopher, men Richard gjorde ett bra jobb han också med samma entusiasm! Jag ser fram emot de kommande fem avsnitten också.
  Men du, de där små snygga faten, de ser ju perfekta ut att servera chokladbitar eller -tryffel på till kaffet/teet!
  /Rädisan

  SvaraRadera
 2. Hm...snygg vas men det är något creepy med de där hålen, tack för diagnosen hi hi!!!
  GRATTIS till dig och fantastiska blommor, njut av veckan :)
  Kram Titti

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!