lördag 31 augusti 2019

Liten loppisutflykt

Maken och jag startade lördagen med en liten loppisutflykt till Osby, där Lions årliga storloppis gick av stapeln på förmiddagen. Dessförinnan hade vi hunnit titta in på en av välgörenhetsloppisarna här hemma i byn, och på vägen hem från Osby passade vi även på att köra en liten omväg via Lönsboda, där vi hittade ytterligare två lördagsöppna loppisbutiker. Fyra loppisar, alltså. 


Den långsmala trälådan med handtag tror jag kan bli fin att sätta terracottakrukor i, och de små trämåtten kan man ha till mycket. Tunnan och repen blir med största sannolikhet trädgårdsrekvisita. Det runda flätade föremålet på bilden här ovanför är en gammal bikupa, som också kallas halmkupa.  Den köpte vi i Tyringe redan förra helgen. Inte för att vi tänker skaffa några bin, men den är ju dekorativ i sig och kul att ha i trädgården. 


Vackert blå axveronika hittade jag på mataffären i Lönsboda. Jag köpte tre plantor, som jag planterade i en gammal murarhink och satte i min loppisfyndade korg. Det blev fint!


En plåtburk från Upsala Ättiksfabrik (som blev Slotts senare) är lite kul att ha, med tanke på att jag faktiskt är Uppsala-flicka från början. Vem i hela världen köper 5 kilo senap? Burken måste vara något som levererades till restauranger och korvkiosker förr i tiden. Här hemma kan den nog förvandlas till cornflakesburk, skulle jag tro.


På eftermiddagen fick jag ett ryck och grävde lite grann, för att göra plats för en av mina 'Wim's Red'-hortensior, men det får jag visa en annan dag. Nu kastar jag mig i soffan och tittar på ett nytt avsnitt av "Mindhunter" på Netflix. Sååå spännande!

1 kommentar:

  1. Vilken härlig dag - grattis till alla fynden !
    Smart att plantera i murarhink - det tipset tar jag nog efter !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!