söndag 3 november 2019

Dagar på Yasuragi

Anledningen till min digitala tystnad de senaste dagarna är att maken och jag har tillbringat torsdag till lördag på Yasuragi, det japanska spa-hotellet på Hasseludden utanför Stockholm. Här är temat tystnad och stillhet, såväl fysiskt som digitalt. Lite som att gå i kloster, fast lyxvarianten. 


Under 2019 blev Yasuragi utsett till Sveriges bästa spa-hotell på World Spa Awards i Dubai. Mycket välförtjänt får jag säga, för det är verkligen en upplevelse att vara här. Vi har varit här två gånger tidigare, men senaste gången var över 10 år sedan, så det har verkligen hunnit hända en del. Framförallt med själva spa-avdelningen, där det nu finns flera olika bad att välja mellan, såväl inomhus som utomhus. Min absoluta favorit är dock den traditionella japanska tvagningsritualen, där man sitter på en pall och häller vatten över sig med hjälp av en trähink. Känslan i det är nästan sakral. 


Utsikten går inte av för hackor. Man kan stå vid fönstret i sitt rum och titta på finlandsbåtarna, på väg in och ut ur hamnen inne i Stockholm. 


Det bästa av allt med det här stället är att man inte behöver packa med sig en massa kläder, för man får en yukata som man sedan har på sig under hela vistelsen. Inte ens badkläder behöver man ta med, för det får man också. Och maten här är helt fantastisk! Lite modernare japanska smaker och tekniker möter närodlade ingredienser, och tillsammans skapar de verkligen en symfoni som är fröjdefull för både öga och gom.


Rena, utvilade, mätta och nöjda återvände vi så till Skåne sent igår eftermiddag. Det enda som hade kunnat göra helgen ännu mer komplett, hade varit om Malmö FF hade vunnit det där SM-guldet, hehe! 

2 kommentarer:

  1. Åhh så underbart att tillbringa helgen på Yasuragi!
    Har också varit där flera ggr även om det var många år sedan nu.
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
  2. Såå coolt!
    https://randigarutans.blogspot.com

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!