onsdag 13 november 2019

Glödlampa med inbyggt skymningsrelä

Ovanför pardörrarna in till verandan har vi en liten lampa med skymningsrelä. Det är så himla behändigt att den tänder sig själv när det blir mörkt. Något sådant har vi däremot inte haft på utebelysningen på hörnan, och så här års är det så himla mörkt där både när man går på morgonen och när man kommer hem framåt 17 på eftermiddagarna. Alternativet är att låta lampan lysa hela dagen, men det vill man ju inte heller. Så fick jag tips från en kollega att det faktiskt finns glödlampor med inbyggt skymningsrelä. En sådan har genast införskaffats på byns förträffliga järnhandel idag. 


Några bilder har jag av naturliga skäl inte hunnit ta idag, men här är en gammal vårbild som visar var lampan sitter. Fatta så mörkt det är här runt hörnet, när man kommer hem och det inte lyser!


Jag anar redan att den där nya glödlampan kommer att underlätta livet betänkligt i vinter. Om den verkligen funkar lär vi inte bli varse förrän till helgen, då vi är hemma i dagsljus och kan se om den slocknar eller inte. Heter det förresten "glödlampa" längre? Sensor filament LED står det på kartongen, men det där kommer man ju aldrig komma ihåg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!