torsdag 14 november 2019

Julmarknadstips

Den här veckan pågår julmarknadernas julmarknad, nämligen den på Huseby bruk, som ligger 2,2 mil söder om Växjö. Bara platsen i sig är värd ett besök!


Julmässan här är Nordens största, med 170 utställare som bjuder ut allt ifrån hantverk till ätbart till försäljning. Gott om besökare är det naturligtvis också, men området är stort, så det räcker till för alla. 


Jag besökte marknaden själv för några år sedan, och upplevelsen var verkligen total med vacker miljö, julgranar och tända marschaller överallt. Att det dessutom var rimfrost just den dagen, gjorde verkligen inte saken sämre. 


Extra fascinerande blir ett besök på Huseby, om man känner till historien om Florence Stephens, som huserade på bruket fram till sin död 1979. Om man vill veta mer om detta levnadsöde, kan man till exempel läsa boken "Florence Stephens förlorade värld" av Lena Ebervall och Per E. Samuelsson. Berättelsen är verkligen spännande och sorglig på samma gång.


Ett besök till Huseby kan jag alltså rekommendera den här veckan. Mässan är öppen till och med klockan 18 på söndag. Mer information hittar ni om ni klickar HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!