torsdag 30 januari 2020

Hej Malmö!

Jag hade ärende till Malmö idag och unnade mig därför att ta ut en hel semesterdag. När tåget rullade in på stationen, stod Alfons Åbergs skånska kusin där och hälsade välkommen. Så söt!


Efter att mitt ärende var avverkat sneddade jag genom Kungsparken för att komma tillbaka till centrum. Den här platsen är verkligen en av Malmös allra vackraste. 


Det duggregnade en liten stund, och jag tog skydd under ett stort bronsparaply, som uppenbarade sig som på beställning. Ett sådant här parasoll skulle man ju ha på uteplatsen hemma!


På sina ställen kan man nästan låtsas att man befinner sig i Central Park. Jag älskar den här gamla balustraden och trappan som leder rakt ner i vattnet. 


Sen klarnade det faktiskt upp lite grann, och folk lade sig i gräset och solbadade. I bakgrunden möts gamla och nya landmärken: Turning Torso och Malmöhus slott. 


Sen genade jag genom Gamla kyrkogården, för att komma till Gustav Adolfs torg. Där inne är det alltid så magiskt, men idag höll jag verkligen på att tappa hakan när jag såg att körsbärsträdet (eller är det olvon?)  i minneslunden blommade för fullt. Helt galet, ju!


Och gräsmattorna var alldeles gula av vintergäck. 


Eftersom jag ändå var i närheten, passade jag på att slinka inom Norrgavel och drömma om alla vackra möbler jag ska ha i nästa liv. 


Sen åt jag sen lunch på Bagericaféet. (Ja, jag vet att de särskriver namnet, men det kan jag inte nedsätta mig till att göra, hihi!) När jag flyttade till Malmö alldeles i början av 90-talet, låg det här caféet inne på den gamla saluhallen vid Lilla Torg. Då var det verkligen The place to go på lördagareftersom de hade nybakade bagels, som var nytt och trendigt då. 


Operation Rimfrost verkade iallafall inte pågå på Malmö Central. Där rådde lugn och frid mitt i rusningstrafiken, när jag tog tåget tillbaka till Hässleholm vid 17.20. Jag köpte med mig kvällsmat och åt på tåget: Morotsmuffins och kaffe latte. 


Och i Hässleholm stod bilen och väntade på att transportera mig hem till "Glesbygd" igen. Grindstolpen hemmavid fick vara i fred den här gången, hihi!

Fotnot: Dagens bilder är tagna med mobilen, men det förstod ni säkert redan. 

1 kommentar:

  1. Söta Alfons och en mysig tur till Malmö! Ja och blommande träd i januari?? Vilken märklig vinter vi har detta år...
    KRAM från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!