lördag 22 februari 2020

Regn på alla ledder och uppfiffad bukett

Idag är det en sådan där dag när det liksom regnar på alla ledder. Både uppifrån, underifrån och i sidled. Blött och kletigt på marken är det också. Jag drog på mig gummistövlarna, fast vi skulle ta bilen ner till byn. Huanemej...


Medan maken köpte surdegsbröd på bageriet, slank jag inom byns finaste lilla blomsteraffär för att köpa ett par lösa snittblommor att piffa upp alla hjärtans dag-buketten med. Det mesta i den gamla buketten står sig fortfarande fint, men rosorna hade gjort sitt och behövde bytas ut.


Jag köpte tre kvistar daucus i tre olika färger: Vit, ljusrosa och vinrött. Blommorna ser ut som hundkäx, men är egentligen en slags morotsblomma. Blomstermorot och prydnadsmorot är visst andra namn som används. Somrigt, hur som helst.


Jag gillar kombinationen rött, vinrött och ljusrosa. 


Kvistarna med röda bär heter egentligen hypericum, men jag brukar aldrig komma ihåg det, så jag kallar dem alltid för "tuggummikulor" när jag är i blomsteraffären. I rött ser de dock nästan ut som små chilifrukter eller nypon.


Spireakvistarna och de gulgröna thlaspi-stänglarna ser också ut att hålla ett tag till. Jag klippte ner alla stjälkar ganska kort och bytte vas, så att kvistarna får falla lite mer fritt över kanterna. 


Nu är den tidigare så prydliga alla hjärtans-buketten ganska rufsig, men jag gillar ju när det är så.


Nu får det bli inomhuspyssel resten av dagen. Nya numret av "Allt om trädgård" kom dessutom igår, så jag tror jag börjar med det och en kopp kaffe. Hej lördag, liksom. Det är fint, det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!