söndag 2 februari 2020

Solsken och veckobukett

Idag har solen minsann förärat "Glesbygd" med ett besök, fast samtidigt har det varit ganska blåsigt och inte helt varmt i vindarna. Jag har hållit mig inomhus, eftersom jag har anat en annalkande förkylning  komma krypande. Man kan ju faktiskt njuta av solljus inifrån också.  


Veckans bukett består av rosa tulpaner från mataffären, i kombination med sådant som blivit över från tidigare buketter: Småbladig poppel, vaxblomma, kinesisk harört och så några spireakvistar. Den blev fin!


Jag klippte stjälkarna ganska kort och satte buketten i en glasvas med lite vidare öppning. Jag gillar ju som bekant när buketterna inte är så strama, utan får vara lite rufsiga och breda ut sig som de vill. Spilkumen med terracottafärgad utsida och ljusgul insida kommer från AB Smålands vintagekollektion. Ibland tjänstgör den som fruktskål i köket, men lika ofta får den stå tom och låta sin vackra insida vara en färgklick i vardagen.


Tänk att vi redan är inne i februari. Det går så fort nu, men inte mig emot. Helst hade jag ju velat avskaffa årets tre första månader helt, eller åtminstone få lov att gå i ide efter nyår och komma fram i april. Undrar just om jag har varit en björn i ett tidigare liv...

1 kommentar:

  1. Vilken härlig bukett, underbara färger. Jag skull kunna gå i ide redan i november och vakna upp i februari. Kram Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!