lördag 21 mars 2020

Löv is in the air

Är det ett ålderstecken när man börjar intressera sig för ljusmanschetter? Hur som helst har jag gått och sneglat på Svenskt Tenns fina variant Löv under ett par år nu, men eftersom de bara säljs till jul och påsk, och eftersom de alltid tar slut jättesnabbt i deras webbutik, så har jag inte lyckats få tag i några. När jag så fick deras nyhetsbrev häromdagen och såg att de fanns inne igen, så skyndade jag mig att klicka hem två. 


Löv är designade av Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson, men det visste många av er säkert redan. Det är rätt coolt att tänka att hon precis hade fyllt 30 år, då hon startade Svenskt Tenn. En driftig kvinna får man säga. Men så var hon ju också lärare från början.

Bildkälla: Svenskt Tenn

Manschetten är sammanfogad för hand, och den finns både i mässing och i silverpläterad mässing. Ett väldigt vackert hantverk, i all sin enkelhet. Jag hade faktiskt svårt att välja vilken jag tyckte var vackrast, men kom fram till att mässing passar bättre här hemma. Man skulle nog egentligen ha dem på lite finare ljusstakar, men nog passar de bra på mina loppisstakar i trä också? För säkerhets skull kör jag med dubbla manschetter, hehe!


Högtidspynt eller inte; jag tänker använda mina året runt, som här på matbordet i gröna rummet. Man kan ju använda dem en och en också, men om man ska duka till middag här är det ju helt klart maffigt med två.


Fina blev de också att ställa på det lilla hallbordet under spegeln, men där törs man å andra sidan inte ha tända ljus när man inte är där. För det är man ju inte så ofta.


Att Löv är populära märks inte minst på Tradera, där de brukar betinga ett andrahandsvärde som nästan är högre än vad de kostar som nya. Iallafall om man lägger ut dem under den tiden på året, då de inte säljs i butik. Jag kanske skulle ha köpt fler att ha i spekulativt syfte, hihi!


För övrigt har jag faktiskt dristat mig utanför grindstolparna idag, för att inhandla lite vårblommor att ställa på verandatrappan. Fast kameran fick inte hänga med ut, så det får jag återkomma till imorgon. Om det finns något att fotografera då , för jag ser nu på väderprognosen att det vankas 3-5 minusgrader inatt. Jag får nog plocka in några av krukorna igen...

1 kommentar:

  1. Hi hi kanske det är så! Ett ålderstecken men ett fint ålderstecken i så fall :) Jag gillar också ljusmanchetter...
    De där var speciella, jättefina!
    Solen strålar och dags att ta en sväng i trädgården....
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!