söndag 22 mars 2020

Vårfint på verandatrappan

Man ska ju göra sitt bästa för att gynna handeln i dessa bistra tider. Som den ansvarstagande medborgare jag är, hörsammade jag uppmaningen dubbelt upp under gårdagen genom att besöka både byns finaste blomsteraffär och Blomsterlandet. Nu är det vårfint på verandatrappan, kan jag lova. 


Ett pyttelitet prydnadskörsbär, som redan blommar. Vem är ståndaktig nog att motstå något sådant? Inte jag, iallafall. För säkerhets skull täckte jag kronan med ett lakan i natt, eftersom jag visste att det skulle bli minusgrader. Det gick bra. 


Jag har planterat trädet i en stor kopparkruka, som jag hittade på loppis innan jul. Jorden upptill har jag täckt med kuddmossa från ett gammalt adventsarrangemang. Det är faktiskt rätt vårigt med mossa.


Krukan med saxifraga tog jag också in över natten, för säkerhets skull. Jag älskar småblommigt!


Penséer köpte jag också, så klart. Sådana där extra fina med vågiga kanter i ljuvliga sorbetfärger. Jag hade några vita kvar som var oplanterade sedan förra helgen, så de hamnade också i en kruka här. 


Och ett litet salixträd i miniatyr med ljuvliga rosa videkissar på. Nertill i krukan stoppade jag ner några murgrönor, för att få lite grönt direkt. 


Rosa videkissar har jag aldrig sett förut. Är de inte helt makalöst bedårande, så säg?


Det blev terracotta-tema den här gången. Om någon tänker att det verkar opraktiskt att sätta blomkrukor framför dörrarna, så kan jag berätta att vi bara använder den här ingången på somrarna, och tills dess har jag hunnit ändra om. 


Det har varit sol över "Glesbygd" även idag, men ack så isande kallt. Därför har det mest blivit lite innebestyr. Fast det kan ju vara mysigt det med. 

1 kommentar:

  1. Suck! sååå fint du har ordnat. Bara dubbeldörrarna är ju värt att ge komplimanger till. Älskar dubbeldörrar, älskar rosa också så wooow. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!