söndag 29 mars 2020

Skön söndag

Även den här helgens blombukett består av tulpaner; den här gången vita, ljusrosa och en ensam varmröd, tillsammans med knoppiga knotiga kvistar. Vackert, vackert, vackert!


På nätterna ställer jag ut vasen på glasverandan, där det är kallt som i ett kylskåp. Om dagarna tar jag in buketten och ställer den där vi kan njuta av den, som här på det lilla vita bordet i gröna rummet. I den gröna jardinjären under bordet är det dock ingenting just nu, bara tråkig jord. Jag ska nog pilla ner lite påskliljelökar i den till påsk. Grönt och gult är ju ändå en klockren kombo.


Som om inte tidsomställningen var tillräckligt eländig, så kom det faktiskt lite snö i natt. Hur i allsin dar går det ihop med de 14,4 graderna, som vi hade under gårdagen? Som tur väl är smälte det mesta bort redan på morgonen. Nu skiner solen, men det är fortfarande rejält kallt ute. Jag håller mig inomhus och stryker vårdukar, läser inredningstidningar och tittar på "Familjen Hammarström" på SVT Play. En rätt skön söndag ändå, med andra ord. Precis som det ska vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!