söndag 15 mars 2020

Vackra krukor från Bergs Potter

Jag älskar att bläddra i inredningstidningar och har lätt för att bli förälskad i saker jag ser på bild, men när det gäller trender brukar jag oftast stanna vid just bläddrandet. Jag är ju en inbiten loppisräv och gör ofta en sport av att hitta second hand-grejer för så lite pengar som möjligt, men visst är det härligt att få lyxa till det lite och unna sig fina designergrejer emellanåt. Som till exempel vackra blomkrukor från Bergs Potter, som verkligen figurerar ÖVERALLT just nu. 


En del av mig tycker egentligen det är sinnessjukt hur mycket en enda blomkruka kan kosta, men man får väl ta med i beräkningen att man faktiskt köper ett riktigt hantverk. I dessa krukor möts dansk design och toscansk hantverkskunskap, och resultatet är onekligen otroligt vackert. Samtliga färgvarianter är vackra, men hemma hos mig blev det (föga förvånande) två smaragdgröna krukor. Modellen heter Copenhagen och gjordes först för Fredensborgs slott år 1860.


Det braiga är att krukorna har både hål i botten och bevattningsfat, så man kan plantera direkt i dem. Jag har planterat om Dronning Ingrid-pelargonerna i mina och ser redan fram emot den ljuvliga kombinationen av ljusrosa blommor mot mörkgrön glasyr. Jag klippte ner pelargonerna rejält när jag väckte dem till liv för några veckor sedan, och de har redan satt fart. 


Nu återstår lite varmare nattemperaturer, så att jag kan våga låta krukorna stå kvar ute på verandan över natten. En rejäl vårstädning där ute behövs också, innan vårsäsongen 2020 officiellt kan börja. Jag får väl skriva upp det på att-göra-listan. Den börjar bli lång nu, hehe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!