lördag 18 april 2020

Sopor, kulor, bellis och julrosor

Idag tog vi tjuren vid hornen och körde med allt skräp till soptippen. Vi hyrde ett släp på macken i grannbyn, och så fyllde vi det med diverse bös två gånger om. Om jag tyckte att vi hade mycket skräp i högar utomhus, så var det ingenting mot vad vi hade inne i ladan...


Någon social distansiering på återvinningscentralen var det inte direkt tal om, för jag tror nästan att halva "Glesbygd" var där idag. Att röja hemma är tydligen det folk gör så här i Corona-tider. Någon hade slängt hela sin kulsamling i containern för rena massor. Så ledsamt, när man lika gärna hade kunnat lagt dem i återbrukscontainern, där grejerna går till loppis. När de väl är slängda får inte ens återvinningspersonalen plocka upp dem igen. 


Strax efter halv ett var vi färdiga och hade resten av dagen till fri lek. Jag körde till mataffären och handlade läskeblask och ytterligare en kruka med bellis. Jag har ju nämligen TVÅ sådana där urnor, och jag tänkte att det kunde vara trevligt med samma i båda. 


Sen var jag ute resten av eftermiddagen och smågrejade lite här och lite där i min trädgård. Julrosorna som jag hade i kruka grävde jag ner i rabatten runt päronträdet. De håller på att blomma över, och kronbladen har övergått från vintervitt till ljust limegrönt. Nästan lika fint det!


I bakgrunden blommar marktäckande ormöga, och kombinationen grönt och blått känns himla härlig. Kvällssolen gör också sitt till för färgskalan på bilderna. 


Jag var ute ända till 17.30 och hade nästan kunnat stanna ute ännu längre. På något sätt är det extra rofyllt att vara ute i trädgården och skrota, när världen ser ut som den gör. Det känns så tryggt och rofyllt, på något vis. Jag längtar redan till imorgon, när jag får dra på mig trädgårdskläderna och tassa ut igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!