söndag 19 april 2020

Under päronträdet

Det har varit ännu en härlig trädgårdsdag här hemma. Jag har pysslat med lite av varje, varav en syssla har varit att ge Putte (ja, hon heter så) nytt friskt badvatten. Det får hon bara en gång om året, så hon passade på att njuta lite extra. Snäckdammen börjar släppa igenom den gamla knallturkosa färgen, men snart är vattnet smutsigt igen, och när grönskan växer upp ser man inte de fula kanterna heller. 


Jag samlade ihop alla påskliljor i kruka, som fanns lite varstans här hemma sedan påskhelgen, och grävde sedan ner alla lökar på ett och samma ställe under päronträdet. Blommorna är mer eller mindre vissna, men bidrar fortfarande med lite gul fägring. Tillsammans med forsythian i bakgrunden blir det onekligen extra maffigt. Jag läste någonstans att gult är på väg tillbaka, efter att ha varit en usch-och-fy-färg i många trädgårdar i flera decennier. Trevligt ändå, även om jag hör till dem som helst kör en mesigare färgskala i mina rabatter.


Här under päronträdet är det verkligen en trevlig vårrabatt just nu, med nunneört, ormöga och julrosor. Två tuvor blad från de överblommade snödropparna är fortfarande riktigt frodiga och fina. Jag grävde ner två små sockertoppsgranar och två ännu mindre mjukenar, som får bidra med lite vintergrönska tillsammans med murgrönan. Om de blir för stora på sikt får jag väl gräva bort dem.


lovely med en riktig trädgårdshelg! Jag har pysslat lite nere i köksträdgården också, men det har jag inte hunnit fotografera, så det får jag visa en annan dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!