måndag 8 juni 2020

Måndagsmix

Under gårdagens runda till plantskolan stod även jätteverbena på inköpslistan. De senaste somrarna har jag planterat det i zinkhinkar och ställt på uteplatsen, och det vill jag verkligen inte vara utan sommaren 2020. Stjälkarna blir nästan manshöga med tiden, och blommar med små lila blommor, som liksom tycks sväva i luften. Underbart!


Chokladblomma är också en sommarfavorit. Jag hittade dessutom en bred terracottakruka med lite lägre kanter, som passar perfekt i ett av mina loppisfyndade järnstativ. Rosen i den andra krukan har jag övervintrat i växthuset. Jag vill minnas att det är en 'Astrid Lindgren', som jag har grävt upp från sidan av verandatrappan. Den tog sig aldrig riktigt där, men i sommar provar jag nog att gräva ner den någon annanstans. 


På lunchen gick jag ett varv i trädgården. Jag plockade av blommorna på några aklejor, som nu får flyta runt som små näckrosor i fågelbadet nere vid bastustugan. Är de inte helt utomjordiskt vackra, så säg.


Putte sitter i badet och njuter av blommande iris, nävor och förgätmigej. 


Och varje gång jag har tittat ut genom köksfönstret idag har jag sett den här lille krabaten, som jag tror är en säsongsfärsk kaja. Han har sprätt runt på gräsmattan vid uteplatsen hela dagen och skrikit på sin mamma, som har kommit flygande och matat honom med jämna mellanrum. Sicka tonårsfasoner, hihi!


Ja, det var en liten måndagsmix utan någon som helst röd tråd, utom möjligtvis det faktum att alla bilder är tagna här hemma i trädgården. Over and out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!