söndag 28 juni 2020

Rabattjox och bristen på 'p' och 'å'

Över natten har sommarens första dahlia slagit ut. Det här är en riktigt gammal knöl, som kommer från en äldre dams trädgård. Vilken sort det är vet jag faktiskt inte, men färgen är gul som nästan övergår i aprikosrosa. Sorbetfärg, helt enkelt. 


Så typiskt mig att börja joxa i en helt annan rabatt, fast jag har ett jätteprojekt som står och väntar  ett annat ställe. Idag fick jag nämligen för mig att jag skulle möblera om lite grann i rabatten vid uteplatsen. Det blev ingen jätterokad direkt, men lite purpurklätt och stjärnflocka i mitten.


Sen klippte jag faktiskt av alla blommor på mina lammöron. Jag tyckte att det var lite too much, och det är ju egentligen de silverfärgade bladen man vill ha. 


Den här rabatten är som en ö som man kan gå runt, så det gäller ju att se till att det är hyfsat fint från alla håll. Just nu blommar det mycket i rosa, men snart kommer det anisisop och lila nävor också. Hortensian och rosen i rostornet blir vita.


Mitt tangentbord har fortfarande inte hämtat sig från gårdagens Fanta-dusch. Jag fick börja det här inlägget med att kopiera ett 'p' och ett 'å' från ett gammalt inlägg. Inte så praktiskt, om man säger så. Fast datorn är 10 år gammal och levde redan på lånad tid. Kanske semesterns första projekt får bli att skaffa en ny. Suck, så trist...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!