söndag 5 juli 2020

God juli

Ännu en dag med regn över "Glesbygd". De senaste tre dygnen har det kommit sammanlagt 28 millimeter så här långt, och mer ska det visst bli under de kommande dagarna. Jag är glad för mina nyplanterade växter, men börjar redan bli lite rastlös för egen del. 


I förmiddags beslutade jag mig för att följa makens goda initiativ och sortera en låda eller två från vinden. Det slutade med att jag sorterade om allt julpynt och rensade ut tre stora flyttkartonger fulla med grejer att lämna till välgörande loppis. (Jag kan säga att det ändå blev fyra rejäla plastboxar kvar, med grejer som ska tillbaka upp på vinden...) Den största rensningen blev i lådan med julgranspynt. Nu rök iallafall mina trendiga kulor i brunt och orange från 2002, haha! Jag medger att jag har en baktanke med hela rensningen: Om man gör sig av med julgranskulor, får man lov att köpa nya i december. Det är sen gammalt. 


Nu framåt kvällen har solen tittat fram. Jag klafsade just runt en runda i badskor i det blöta gräset. Badkrukan Siw hälsar att vattnet faktiskt är riktigt varmt. Vid sidan av brunnslocket har det ploppat upp någon slags bräken helt på eget bevåg, och jag låter den naturligtvis stå kvar. 


Hur har ni det med sniglar i sommar? Här råder det rena rama invasionen, kan jag säga. Kan inte minnas att vi har haft så många sniglar i trädgården någonsin, som vi har nu. Rasism är definitivt inget jag förespråkar. När jag är ute och går med saxen är det dekapitation som gäller, oavsett ras och färg...

1 kommentar:

  1. Jag som var så glad att jag sett så lite sniglar än så länge i år, har haft stora problem med det tidigare år. Vilket gulligt dockskåp i senare inlägg.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!