söndag 16 augusti 2020

Besök, bok, bad, bukett och bedjan

Härom kvällen fick vi besök av en liten igelkott. Jag har sett den (eller en annan) en gång tidigare i sommar, men då pep den iväg in i buskarna ganska snabbt. Den här gången lallade den runt länge och väl på grusgården utanför bastustugan. Jag hann till och med hämta kameran och föreviga besöket. Så söt! Är det en liten rosa tunga, som sticker ut?

Hör och häpna, men idag har jag faktiskt suttit i en solstol och läst större delen av dagen. Just nu läser jag bok nummer nio för året: "Bara ett litet mord" av Carin Hjulström. Den är lite som "Morden i Midsumer" fast i bokform, och så är det lite mysigt att den till stor del utspelar sig på en gammal plantskola. Kanske inte direkt den mest rafflande deckaren jag har läst, men så där lite småputtrigt charmig som man gillar i solstolen. Därtill drack jag en stor iskaffe med vaniljglass. Mmm, så gott i värmen!

Dopp i badtunnan har det också blivit idag, och faktiskt ett bastubad också. Det sistnämnda låter ju helt koko när det är värmebölja ute, men det är faktiskt ett superbra sätt att kyla ner "systemet" långvarigt. Något annat som är skönt är att spraya ansiktet med återfuktande face mist. Den här roliga K-beauty-varianten slank med när jag beställde lite annat smått och gott från Apotek Hjärtat härförleden. Den doftar underbart!

Inne i huset står en ljuvlig bukett med blommor, som kom med bud på min födelsedag från gulliga familjemedlemmar i Västra Frölunda. Man blir glad! 

Ja, så var ännu en helg till ända. Törs man be om lite regn under veckan som kommer? Det är allt bra torrt i marken nu, och det skulle vara skönt med lite mer syre i luften. Prognosen visar dock inte mycket av den varan. Någon liten droppe på onsdag kanske, men inte mer än så. Suck...

1 kommentar:

  1. Men sån söt liten gäst!
    Låter som en skön dag, och grattis i efterskott!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!