måndag 3 augusti 2020

Uppsnyggad grusgång på framsidan

Nu när vi ändå har rejält med grus hemma, kändes det som en god idé att passa på att snygga till grusgången på framsidan. Vi gjorde gången 2011 och den var visserligen ganska smal redan från början, men med åren har den liksom krympt ännu mer på bredden. I samband med att vi hade grävmaskin på besök inför stugbygget, så blev den dessutom rejält uppkörd och gick inte riktigt att laga. Igår började utgrävningen. Jag satte ett långt snöre mellan två pinnar, som fick markera en rak linje från verandatrappan och ner till grinden. Sen gick det lätt att skära till en rak kant med kantskäraren och efter det gräva bort grässvålen innanför den skurna kanten med en vanlig spade. 


När kanterna var grävda, låg den gamla markduken och det gamla gruset kvar i en hög på mitten av gången. Markduken var trasig och full av rötter och ogräs, så den tog jag bort helt och hållet. Däremot krattade jag ner gruset i den befintliga sanden och jorden. Efter att ha stampat till ytan rejält, blev det en jämn fin grund till det nya gruset. Någon ny markduk blev det faktiskt inte, för större delen av ogräset som kommer upp här är ändå fröogräs och inte rotogräs. Vi får helt enkelt hålla gruset i rörelse och kratta det ofta. 


Idag kom det nya gruset på plats. Det var nära och bra till grushögen, som ligger till vänster strax utanför bild. Det blev himla prydligt och bredden känns mycket mer logisk. Tidigare hade vi betongplattor och en fotskrapa nedanför det nedersta trappsteget på verandatrappan, men det har jag tagit bort nu. Det blir finare med det direkta mötet mellan stentrappa och grus. 


Voilà, så har vi en ny fin och dubbelt så bred gång mellan grinden och verandatrappan. Och nej, det är inget fel på bilden. Vi bor ju mitt i en brant backe, så när man fotograferar får man välja om huset ska vara rakt eller om grinden ska vara det, hihi!


Ett annat projekt under dagen har även varit att städa upp efter alla projekt nere vid stugan, så imorgon får vi köra till tippen med en massa trädgårdssäckar. Sen tror jag bestämt att vi kan sätta punkt för "Semesterprojekt 2020". Nästan iallafall...

3 kommentarer:

  1. Men oj så fint det blev med gången, det blev väl en fin avslutning på semesterprojekt 2020! NI har verkligen varit duktiga i år, och fått jättefint!

    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  2. Det blev ju verkligen ett stort lyft för entrén. Vilken energi du verkar ha. Grus och gräva är tunga saker det. Kram Pia

    SvaraRadera
  3. Vilken skillnad! Verkligen ett lyft!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!