söndag 25 oktober 2020

Vintertid

Söndagen efter omställningen till vintertid brukar alltid kännas extra lång, eftersom man får en timme till godo. Själv sov jag mer eller mindre bort den här extra timmen och vaknade mycket senare än vad jag vanligtvis gör, till och med senare än vanligt även om det fortfarande hade varit sommartid, haha! Jag får skylla på den inneboende björnen i mig, som mest av allt bara vill gå i ide så här års. 


Den korta tid som var kvar av förmiddagen ägnade jag mig åt inomhuspyssel, men efter lunch hoppade jag i trädgårdskläderna och tillbringade en god stund ute i trädgården. Mina 'Apricot Beauty'-tulpanlökar har legat ute i smatten i farmors gamla grötskål ganska länge och bara väntat på att få komma ner i jorden, så det fick de äntligen göra nu. För en gångs skull fjäskade jag lite extra och myllade ner benmjöl i jorden tillsammans med lökarna. Hoppas de belönar mig med extra riklig blomning till våren. 


Jag satte alla lökar i en ganska tät grupp precis vid stenarna bakom rönnen, som blir framför rönnen när man kommer gåendes på gruset nere vid stugan. Jag tänkte att det kunde vara trevligt med lite tulpanfägring där på försommaren, medan man sätter sig där på bänken och dricker kaffe och väntar på att allt annat ska komma igång. 


Precis som jag plockar ut saker undan för undan på våren, plockar jag in saker undan för undan på hösten. Mitt vackra gamla zinkbadkar står ute och väntar på sin tur. Det gör sig fint bland höstlöven, så det får nog stå ute ett tag till.  Jag ska ändå ställa in det i ladan så att inte den vackra målningen vittrar bort av väder och vind. Här i Skåne brukar det ju knappt bli riktig vinter, men alla som har tillbringat vintermånaderna i Skåne någon gång vet ju att det kan vara överjävligt på alla sätt och vis ändå.


Ikväll får man ju gå och lägga sig en hel timme senare. Fast jag lägger mig nog vid 21, så blir det som vanligt. Jag är ju allmänt kvällstrött ändå så här års. Nu ska jag bädda rent i sängen, så att det blir extra gott att krypa till kojs. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!