fredag 13 november 2020

Fotogenlampa för värmeljus

Jag gillar fotogenlampor, men har alltid varit lite skraj för det där med fotogenet. Det är nog stadsjäntan i mig som tycker det är lite läskigt att sätta fyr på lättantändliga vätskor. Dessutom luktar det ju inte trevligt, om man tänder en sådan lykta inomhus. Fast idag finns det ju modernare varianter av oljelampor, som är både miljövänligare och mer luktfria. När jag surfade runt på nätet häromdagen hittade jag en (för mig) ännu bättre variant, där man sätter ett värmeljus under glaset. Och så var den ju GRÖN!


Det är fint att värmeljuset sitter så långt ner att själva metallkoppen inte syns. Man ser mest bara lågan där inne, och fördelen med värmeljus är ju att det brinner ut av sig självt. Med glaskupa över känns det ju dessutom säkert att ställa lampan där man annars kanske inte hade vågat tända ett ljus. 


Som allt annat så här års fotade jag lampan på glasverandan, men jag flyttar runt den lite efter behag. I skrivande stund har jag ställt den på den ena fönsterbrädan i röda rummet, som är det rum vi tillbringar mest tid i under kvällarna så här års. Färgen är lagom dämpat grön (nästan lite grågrön) för att till och med funka bra mot den mörkröda väggarna. Jag köpte min lampa HÄR, och det fanns verkligen mängder av fina modeller att välja på, både med och utan lampolja. 


Så tar vi fredag igen. Vi har som vanligt inte planerat in något speciellt, mer än en runda till soptippen och ett bastubad. Det är ju liksom så helgerna ser ut nuförtiden. Undra hur länge detta vacuum... Tur i eländet att man kan tröstshoppa fina saker på nätet. Jag ser det som att jag tar min del av ansvaret för att hålla ekonomin rullande, hehe!

Fotnot: Länken i dagens inlägg är som vanligt helt osponsrad. 

4 kommentarer:

  1. Tack för det tipset! Perfekt för mig som har katt och är lite orolig för att ha levande ljus. Katt förresten, det hade väl passat er att ha? Jag har aldrig haft katt, men vi skaffade en för snart två år sedan 😻

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en katt hade nog haft fullt upp att göra här, haha! Fast maken är tyvärr kattallergiker.

      Radera
    2. Vi har också kattallergi i familjen, men vi har skaffat en La Perm katt och det går bra!

      Radera
    3. Det namnet får jag googla. Fast vi kanske hellre skaffar en "jakthund", hihi!

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!